Vijesti

JAVNI POZIV ZA DODJELU STIPENDIJA OPĆINE NUŠTAR ZA AKADEMSKU GODINU 2021./2022.

Na temelju članka 46. Statuta Općine Nuštar („Službeni vjesnik“ Vukovarsko-srijemske županije, broj 05/21), općinski načelnik Općine Nuštar dana 02. prosinca 2021. godine objavljuje

 

JAVNI POZIV ZA DODJELU STIPENDIJA OPĆINE NUŠTAR ZA AKADEMSKU GODINU 2021./2022.

 

Članak 1.

OBAVIJEST UMIROVLJENICIMA

Općinsko vijeće Općine Nuštar donijelo je Odluku o  isplati božićnice umirovljenicima s mirovinom do 2.500,00 kn i osobama preko 65. godina koje ne primaju nikakvu mirovinu s područja Općine Nuštar. Svi umirovljenici, koji ispunjavaju uvjete iz Odluke, trebaju podnijeti dokumentaciju u Općinu Nuštar od 01.12.2021 do 16.12.2021 u vremenskom periodu od 09:00 do 12:00 sati.

Nakon navedenog datuma zahtjevi se neće zaprimati.

Ministarstvo poljoprivrede raspisuje nove natječaje za male poljoprivrednike (mjera 6.3.1.) i za mlade poljoprivrednike (mjera 6.1.1.)

Svrha Natječaja je pomoći malim poljoprivrednim gospodarstvima u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju te održivom razvoju. Cilj je uključenje više članova gospodarstva u rad na poljoprivrednom gospodarstvu i zaradu dovoljno prihoda za dostojanstven život. Za ostanak na ruralnom području čime se pridonosi smanjenju nezaposlenosti na ruralnom području.

Održan 2. i 3. partnerski sastanak u okviru projekta ZAŽELI II - OPĆINA NUŠTAR UP 02.1.1.13.0208

U okviru projektnih aktivnosti 5.11.2021. održan je 2. i 3. partnerski sastanak sa predstavnicima Centra za socijalnu skrb Vinkovci i Hrvatskog zavod za zapošljavanje Vinkovci. Predstavnici Općine Nuštar, voditeljica projekta Mirta Srednoselac i projektni asistent Vedrana Periša, u kratkim su crtama projektne partnere izvjestile o provedbi aktivnosti, te su razmijenjena iskustva po pitanju skrbi o osobama treće životne dobi.

ODRŽAN 3. PARTNERSKI SASTANAK U SKLOPU PROJEKTA "AKCIJOM DO ZAJEDNIŠTVA" - Zaželi - Program zapošljavanja žena, UP.02.1.1.05.0339

U sklopu projekta "Akcijom do zajedništva" - Zaželi - Program zapošljavanja žena, UP.02.1.1.05.0339, predstavnici Udruge "Budi uz mene" Nuštar održali su 5.11.2021. - 3. partnerski sastanak sa predstavnicima Centra za socijalnu skrb Vinkovci i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Vinkovci. Istaknuta je kvalitetna suradnja u provedbi projekta kao i riješavanju aktualne problematike po pitanju osoba treće životne dobi.
 

Javni poziv za podnošenje Zahtjeva za dodjelu jednokratnih godišnjih novčanih naknada za djecu u iznosu od 500,00 kuna

Na temelju članka 7. Odluke Općinskog vijeća  o pravima iz socijalne skrbi na području Općine Nuštar od 18. ožujka 2021. godine Jedinstveni upravni odjel Općine Nuštar objavljuje

 

JAVNI POZIV

za podnošenje Zahtjeva za dodjelu jednokratnih godišnjih novčanih naknada

za djecu u iznosu od 500,00 kuna

 

MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2021.

Mjesec hrvatske knjige ove će se godine održati u okviru Godine čitanja, koja je proglašena na prijedlog Ministarstva kulture i medija s ciljem dodatne promocije knjige i čitanja. Odlučeno je da se u fokus ovogodišnje manifestacije stave hrvatski autori odnosno hrvatska knjiga, pa tema glasi Hrvatski autori u Godini čitanja, a moto Ajmo hrvati se s knjigom!

Obavijest korisnicima spojenima na regionalni vodovod

U tijeku su radovi redovnog održavanja regionalnog vodovoda. Tijekom izvođenja radova došlo je nepredviđenih okolnosti zbog čega će duže nego je planirano i najavljeno neki korisnici biti bez vode, dok će ostali imati otežanu vodoopskrbu uz povremene redukcije vode tijekom poslijepodneva. Djelatnici Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije su na terenu i rade na otklanjanju kvara kako bi se vodoopskrba što prije normalizirala.

Odbojkaški klub osoba s invaliditetom Zrinski: Erasmus+ Sport europskog projekta | Be.S.T.S. Volley - Beyond Sport through Sitting Volley

Od 14. - 18. listopada, Zrinski Nuštar je domaćin drugoj partnerskoj aktivnosti u sklopu Erasmus+ Sport europskog projekta |  Be.S.T.S. Volley - Beyond Sport through Sitting Volley. Veseli nas što ćemo našim partnerima, njih 11, iz Italije, Španjolske i Turske, imati priliku prezentirati naš Nuštar, Slavoniju i Hrvatsku u najljepšem svjetlu.

ŠRU Mladost Cerić: Poziv na 1. Fišijadu

Pozivamo Vas na natjecanje u kuhanju FIŠ-paprikaša u organizaciji ŠRU „MLADOST“ CERIĆ, koja će se održati 03.10.2021. godine u Parku Dola u Ceriću. U slučaju lošeg vremena održat će se u centru sela na BOĆALIŠTU, uz uvjet da natjecatelji kuhaju na PLIN kako se ne bi oštetila podloga. Na natjecanje se mogu prijaviti svi pojedinci ili udruge.

Broj ekipa nije ograničen, ali je obavezna prijava najkasnije do petka 01.10.2021.godine. (Goran 097/743-7439, Vitomir 091/767-8400)

Glasnik Općine Nuštar - poziv udrugama

Pozivamo sve udruge, odnosno predstavnike udruga s područja općine Nuštar da dostave prigodne tekstove i fotografije o novostima i djelovanju udruge, koje će biti objavljene u sljedećem Glasniku Općine Nuštar. Tekstove i fotografije možete dostaviti osobno u zgradu Općine ili poslati na službeni mail web stranice: opcina.nustar@gmail.com najkasnije do 08.