Stolnoteniski klub „Nuštar“ održao je drugu izbornu Skupštinu Udruge

Stolnoteniski klub Nuštar je održao drugu izbornu Skupštinu Udruge dana 27. siječnja 2018. godine. Sjednici je prisustvovalo je 34 redovita člana, 23 djece i 8 gostiju. Na čelu kluba, koji posebnu pozornost posvećuje radu s djecom i mladima, ali i promovira rekreativno bavljenje stolnim tenisom svih generacija, i dalje ostaje dosadašnji predsjednik Josip Magdić. Klub je osnovan 2013. godine.

U proteklom periodu uspostavili smo dobru suradnju sa sljedećim ustanovama, Savezima, organizacijama te pojedincima: Općina Nuštar, HSTS, Regionalni centar Osijek, STSVSZ, HSTSI, MHB, Općina Ivankovo, Savez sportova VSŽ, Sportske igre mladih-Split, H. školski sportski savez VSŽ, Savez sportske rekreacije- Osijek, Memorijal A. Andabak, Dom za odrasle osobe u Nuštru te  OŠ Zrinskih Nuštar.

U proteklom četverogodišnjem mandatu smo višestruko povećali obim  aktivnosti i to u sljedećim područjima: Škola stolnog tenisa, sudjelovanje na natjecanjima, treniranje i natjecanje osoba sa invaliditetom, organiziranje memorijalnih turnira u svrhu poticanja domoljublja kao i osnaživanje stručnog rada.

U  2017. godini organizirali smo 10 turnira i gostovali na 22 turnira diljem Hrvatske , odigrali 46 prvenstvenih utakmica te, najviše od svega odradili 120 treninga za djecu. U 2017. g. je 52 djece pohađalo Školu stolnog tenisa. Kadeti kluba su osvojili ukupno 34 medalje na turnirima i službenim regionalnim natjecanjima. 
 

Najbrojniji smo klub u radu sa djecom na području regije Istok i imamo 7 od ukupno 15 najmlađih kadeta na službenoj rang listi HSTS-a, istaknuli su iz kluba.

Seniori i veterani kluba su također aktivni u županijskim ligama sa dvije ekipe i osvojili su ukupno 12 medalja na natjecanjima u 2017. U opremu je investirano oko 20 tisuća kuna za kupovinu robota, stola, brojača, guma, reketa, loptica… 
Planovi za 2018. godinu su također ambiciozni. Potrebna nam  je logistička podrška vezano za osiguranje prostora i dovoljno financijskih sredstava za brojne planirane aktivnosti, a koje su vezane za sve dobne kategorije i stolnotenisače sa invaliditetom.

 

To se zove dobro uloženih općinskih sedam tisuća kuna i ogroman broj volonterskih sati radno-trenerske ekipe: Mato Vidrač, Tomislav Rudnički, Mario Šimundić, Viktor Majstorović i moje malenkosti. Također, stručni rad smo ojačali zapošljavanjem licenciranog trenera Željka Županića. Hvala svima koji nas podržavaju, a posebno roditeljima koji potiču svoju djecu na igranje stolnog tenisa - istaknuo je novi stari predsjednik STK Nuštar Josip Magdić.