Akcija dragovoljnog darivanja krvi 13. rujna 2021. godine

Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Osijek i Aktivom dragovoljnih darovatelja krvi Nuštar organizira akciju dragovoljnog darivanja krvi 13. rujna 2021. (ponedjeljak) od 15 do 18 sati u prostorijama Doma kulture Nuštar.

Sukladno uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nacionalnog stožera civilne zaštite akcije dragovoljnog darivanja krvi izuzete su od mjere ograničenja okupljanja ljudi, a provode se uz striktno poštivanja mjera socijalne distance i najviših higijenskih standarda u svrhu sprečavanja širenja koronavirusa.

 

Prijave za termin darivanja krvi vršit će se na telefon Crvenog križa Vinkovci 332-523. Svakih 15 minuta bit će planirana po tri darovatelja, a darovatelji će odmah po prijavi dobiti SMS s predviđenim terminom darivanja krvi.

 

Darovatelji će biti zamoljeni da poštuju razmak od najmanje 1 do 2m i koriste zaštitne maske. Bit će osigurana i dezinfekcija ruku darovatelja i djelatnika, kao i dezinfekcija prostorija i kreveta, te mjerenje temperature darovatelja.

Kako bismo prema Planu akcija prikupljanja krvi u 2021. godini osigurali dovoljne količine krvi za redovite potrebe liječenja bolesnika u Republici Hrvatskoj, pozivamo dragovoljne darovatelje krvi i one koji to žele postati: uključite se u ovu humanu akciju i dijelom svoje krvi omogućite spašavanje stradalih, ublažite bol, vratite nadu u život i povjerenje u čovjeka.